Fra et crêperie i Valencia:
Fyll
1 ss smør
Fyll
1 ss smør
2 store purreløk, i tynne skiver
Muskat
1ss finhakket gressløk
Chèvre, 8 tykke skiver, uten skorpe
salt og pepper
Muskat
1ss finhakket gressløk
Chèvre, 8 tykke skiver, uten skorpe
salt og pepper
Pannekaker
2 egg
2 dl hvetemel
1/2 dl vann
2 dl fløte
2 knivsodder salt
Lag pannekakerøren og la den stå i en halvtime.
Stek pannekakene, gjerne i en crêpespanne.
Stek pannekakene, gjerne i en crêpespanne.
Smelt smøret i en stekepanne, ha i purreløk, rør. Smak til med muskat, salt og pepper. Dekk pannen med et lokk og stek på svak varme i 5-7 minutter. Den skal bli myk og blank. Rør inn gressløk. Ta av platen.
Legg skivene av chèvre (kan også smuldres) og 1/8 del av purreløkblandingen midt på pannekakene, brett til en konvolutt og legg i ildfast form med skjøten ned.
Stek på 200 grader til osten smelter.
Serveres med grønn salat med vinagrette.
Oppskriften "Pannekaker med purre og geitost" er hentet fra kokeboken "Vidunderlig fransk" fra Spektrum forlag.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar