Smaker himmelsk og kan lages og fryses på forhånd
Bunn
6 eggehviter
400 g sukker 300 g malte mandler
100 g strøkavring eller griljermel
Fyll
6 eggeplommer
300 g melis (5 dl)
300 g smør/margarin
2 ss vaniljesukker
2 ts pulverkaffe, løst opp i noen dråper vann
3 ss Freia Regia Bakekakao
Glasur
2 plater Freia Dronning sjokolade (200 g)
50 g kokosfett
Slik gjør du:
BunnEggehvitene piskes stive, mens sukkeret tilsettes i tre porsjoner.
Pisk godt mellom hver gang. Når marengsmassen er blank og stiv, tilsettes malte mandler og strøkavring.
Bland forsiktig og hell røren i en langpanne kledd med bakepapir.
Stekes i langpanne (35x40 cm) på midterste rille, ca 180° i ca 20 min.
Ev. i rund form, diameter 24cm.
Ev. i rund form, diameter 24cm.
Fyll
Alle ingrediensene røres sammen til en myk krem og smøres over kaken. Avkjøl kaken og glatt kremen ytterligere.
Glasur
Sjokoladen brekkes i biter og smeltes i vannbad med kokosfett. Når alt har smeltet, røres glasuren jevn og strykes over kaken med en bred kniv.
Sett kaken kaldt til glasuren har stivnet.
Tips! Del kaken i små biter (ca. 4 x 4 cm) og server dem som konfekt.
Tips! Kaken kan gjerne fryses og trenger liten tid til opptining. Kilde: Freia
1 kommentar:
Elsker denne kaken, den aller beste jeg kan få...mm..
Legg inn en kommentar