Tidligere i sommer fikk jeg med meg denne oppskriften på SVT2s Trädgårdsfredag
Ingredienser:
Beräknat för 4 portioner
Vitlökssoppa:
4 hela färska vitlökar
1 litet huvud (ca300g) spetskål
4 st potatisar (amandine)
1 kvist timjan
1 dl grädde
2 msk smör
1 liter kycklingbuljong
Gör så här:
Skala vitlöken och fräs den i 2 matskedar smör på mycket låg värme tills den är gyllene i färgen och helt mjuk. Detta tar tid, mins 10 minuter. Skala och skär ner potatisen i mindre bitar och tillsätt den samt den nedskurna spetskålen. Fräs runt i ett par minuter och tillsätt sedan grädde och kycklingbuljong. Lägg i timjankvisten och låt koka tills samtliga ingredienser är helt mjuka. Ta upp timjankvisten och mixa sedan soppan helt slät i en mixer. Servera med tomatbruschetta.
Tomatbruschetta:
4 långa skivor av ett gott surdegsbröd.
Olivolja
12 små tomater av blandade sorter
Bladpersilja
Salt
Gör så här:
Stek brödskivorna i olivolja tills de är gyllenbruna och knapriga. Dela tomaterna och lägg på brödskivorna tillsammans med bladpersilja. Salta och häll på lite god olivolja. Servera till soppan.
onsdag 2. september 2009
Høstmat - Rostad vitlökssoppa med tomatbruschetta
Labels:
Forrett,
Hovedrett,
Mat og Drikke,
Oppskrifter
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar