3,75 dl melk
15 g ferks gjær (til nød 7 g tørrgjær)
375 g hvetemel
1/2 ts salt
1/2 ts natron
olje eller klarnet smør, til steking
NB! Lang hevetid
Varm opp melken til 37grader og rør inn gjæren.
Sikt mel og salt i en bolle og lag en fordypning i midten.
Hell i litt av melkeblandingen og rør inn litt av melblandingen med en visp eller håndmikser til du får en jevn pasta. Gjenta prosessen til all vesken og melbalendingen er rørt inn og du har en jevn røre. Dekk til med en tallerken eller plastfolie og sett til heving på et lunt sted til den har doblet størrelsen og er full av bobler, ca 1-1 1/2 time. Løs opp natronet i 2 dl vann. Ha det i røren og bland godt. Stek i jernpanne på middels varme. Bruk gjerne 9-10 cm stekeringer, men husk å pensle dem innvendig før du heller i rørern til 1 cm tykkelse.
De er klare til å vendes når det er dannet en hinne på toppen. Avkjøl på rist. Server med en gang eller rist i brødrister eller i ovnen før servering.
Serveres med smør og syltetøy.
Tips!
De kan fryses. Tin dem litt og rist dem i brødrister eller i ovnen før servering.
søndag 7. februar 2010
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar