torsdag 12. mars 2009

Laksefilet bakt med koriander, lime og ingefær til fire

800 g laksefilet
Salt og pepper

1 lime, revet skall og saften av den
40 g ingefærrot
1 chili
1 fedd hvitløk
½ potte koriander
2 ts sesamolje
2 ss fishsauce
½ dl olivenolje

Sett ovnen på 180 grader

Ren skjær og del fisken i serveringsstykker.
Dryss på salt og pepper.
Riv skallet av limen og ha det i en bolle sammen med saften av den.
Skrell ingefæren og skjær i tynne strimler,
legg i bollen sammen med finkuttet chili, hakket koriander,
hakket hvitløk, sesamolje, fishsauce og olivenolje.
Bland alt sammen.
Vend laksen i marinaden.
Legg laksen i et ildfast fat og hell på resten av marinaden.

Sett fatet inn i varm ovn, 180 grader, og bak laksen i
8-10 minutter, den skal ha en liten rosa kjerne.

Server med ris og wokede grønnsaker og litt soyareduksjon (2 ss brunet smør blandes med 2 ss søt soyasaus)



















Kilde: Stiansen til hverdags, Bent Stiansen

Ingen kommentarer: